Kansallisgalleria - Taidekokoelmat

Tietoa sivustosta

Taidekokoelmat-verkkopalvelu on Kansallisgallerian ylläpitämä sivusto. Se tarjoaa perustietoa Kansallisgallerian kokoelmiin kuuluvista teoksista ja taiteilijoista. Palvelussa on nähtävissä kaikki Kansallisgallerian museoiden, Ateneumin taidemuseon, Nykytaiteen museo Kiasman ja Sinebrychoffin taidemuseon kokoelmien taideteokset. Uudet hankinnat päivitetään säännöllisesti palveluun.

Kokoelmissa on yhteensä 40 089 teosta (9.3.2017 tilanteen mukaan). Tällä hetkellä esillä on yhteensä 47 506 teoskuvaa.

Teostiedot tulevat palveluun suoraan Kansallisgallerian kokoelmatietokanta Muusasta.

Verkkopalvelu on toteutettu Wandora-aineistonhallinta- ja julkaisujärjestelmällä. Lisätietoja järjestelmästä wandora.org.

Sivuston lisäksi Kansallisgallerialla on API-ohjelmistorajapinta ja teos- ja taitelijatiedot ovat saatavilla datapakettina.

Käyttövinkkejä

Taidekokoelmat verkossa -sivustolla voi selata ja etsiä taideteoksia, taiteilijoita, kokoelmia, aiheita ja vaikkapa seurata reittejä, jotka on rakennettu valmiiksi tietystä aiheesta, esimerkiksi Helene Schjerfbeckin taiteesta. Sivustolla on katsottavissa myös taitelijoiden luonnoskirjoja ja kuunneltavissa ääniopastuksia.

Jokaisella kokoelmiin kuuluvalla teoksella on oma teossivu.

Jokaisella taiteilijalla, jonka teoksia kuuluu kokoelmiin, on oma sivu.

Joitakin taiteilijoita ja teoksia esitellään laajemmin tekstein ja dokumentein.

Tekijänoikeuksien alaisia teoskuvia esitetään tekijänoikeuslainsäädännön ja erillisten sopimusten puitteissa. Osa teoskuvista on tunnistekuvia.

Voit vaihtaa listausnäkymissä peruslistasta tekstipohjaiseen listaan, gallerianäkymään tai katsella teoksia yksi kerrallaan.

Valitettavasti emme voi tarjota kaikkia tietosisältöjä ja hakutoimintoja ruotsiksi ja englanniksi, koska järjestelmämme nojaa suomenkieliseen tietojärjestelmään.

Sivuston taustaa

Kansallisgallerian, entisen Valtion taidemuseon kokoelmatietoja ja teoskuvia on julkaistu internetissä jo vuodesta 1995, ensimmäisten taidemuseoiden joukossa koko Euroopassa. Avaamistyötä jatkettiin avaamalla Taidekokoelmat verkossa -palvelu toukokuussa 2007. Sivusto on uudistettu vuonna 2014. Palvelua kehitetään jatkuvasti.

Sivuston tietosisältö on päivitetty maaliskuussa 2017.

Tekijät

Sisältösuunnittelu:
Kansallisgallerian museoiden ja kokoelmahallintaosaston työryhmä

Käyttöliittymäsuunnittelu ja tekninen toteutus:
Grip Studios Interactive Oy, Aki Kivelä, Olli Lyytinen

Kansallisgalleria